КЛУБУ «КНЯЗЬ» 19 РОКІВ!!!

С

 

ьогодні, 19 березня,  для всіх нас настала чудова дата – ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ КЛУБУ!

Рівно 19 років тому невелика команда спортсменів-однодумців офіційно була зареєстрована як клуб «Князь». І з цього моменту почалася визначна епопея впровадження середньовічного історичного бою в сучасне життя кожного із нас. Учасники клубу вивчають історію цього періоду, реконструюють автентичну зброю, обладунки, одяг та речі побутового застосування. Спочатку основним напрямком нашої діяльності був побут і військова справа Русі XIII – XIV ст. Але незабаром ми перейшли на реконструкцію Європи XIV – XV ст., оскільки обладунки цього періоду більш практичні для використання в історичному середньовічному бою.

                  

За ці роки наша діяльність стала настільки багатогранна, що самі іноді цьому дивуємось. Адже нам є чим пишатись! Починаючи від різноспрямованості тренувань і закінчуючи перемогами у міжнародних турнірах, таких масових як «Buhurt Prime», «Стара фортеця», «Залізний град» і «Битва націй» у складі збірної України. Постійна участь у численних турнірах, як по Україні, так і на міжнародному ристалищі. Це дозволяє розширити кругозір і дає можливість бути лідерами у відбіркових чемпіонатах в національну збірну України з історичного середньовічного бою.

 

Так само не виключається автентичність фестивалів – захоплюючих поїздок living history, як «Грюнвальдська битва». У нас з’явилася величезна особливість – можливість подорожувати по всьому світу і відвідувати історичні місця. За цей період ми побували в найдивовижніших куточках нашої планети – Німеччина, Польща, Сербія, Іспанія, Італія, Монако, Чехія, Білорусь, Естонія, США. І це не враховуючи численних визначних місць України.

   

Ми завжди прагнемо розвитку за рахунок любові до спільної справи. Наш клуб з кожним роком розширюється завдяки нашим вихованцям. Було відкрито відділення в м. Суми, яке все більш набирає обертів і приносить численні перемоги. А з 2014 р. активно функціонує юніорська секція «Князь джуніор». На міжнародних турнірах за СМБ наші юніори завойовують практично всі призові місця, як в одиночних поєдинках, так і в командних боях. За результатами численних турнірів і змагань молодша група клубу є «Кращою дитячою секцією в Україні».

Для нас завжди залишається пріоритетом розвиток і прагнення до підкорення нових вершин у такому мистецтві як середньовічний бій. Оскільки це не тільки спорт — це філософія і життєва позиція, це гармонійне поєднання спорту, мистецтва і активного відпочинку. Наші двері завжди відкриті для нових людей і ми не хочемо зупинятися на досягнутому. Адже попереду ще багато цікавого і неосвоєного, попереду ще стільки ж років спільної діяльності, праці та натхнення!

 

Клуб Князь © 2020

Facebook messenger